Начало Други Аояма загуби втора поредна схватка (ВИДЕО)

Аояма загуби втора поредна схватка (ВИДЕО)

Аояма загуби втора поредна схватка (ВИДЕО)
0

Българският сумист е вече с равен баланс от победи и загуби в турнира (2-2).

Даниел Иванов-Аоияма записа второ поражение на Големия януарски турнир „Хацу Башо“, провеждащ се в токийския дворец „Кокугикан“. Нашенецът, който е с ранг „меагашира 8“ падна в четвъртия кръг от „меагашира 9“ Ютакаяма с хватката „ошидаши“.

Двамата велики шампиони – „йокозуна“ Хакухо и „йокозуна“ Какурю допуснаха нови загуби в турнира. В четвърти кръг Хакухо не излезе на дохьото поради контузия и така служебно загуби от „меагашира 2“ Хокутофуджи, а Какурю падна от „меагашира 1“ Мьогирю. И Хокутофуджи и Мьогирю постигнаха успехи и над двамата „йокозуна“ в надпреварата, което е много рядко срещано явление. Това ще им позволи почти сигурно да качат ранг за следващия турнир, независимо от представянето им в следващите схватки.

Лидери в надпреварата без допусната загуба са „меагашира 2“ Хокутофуджи, „меагашира 4“ Шодай, „меагашира 11“ Кагаяки и „меагашира 14“ Теруцуйоши.

В следващия 5-ти кръг, Аоияма ще спори с „меагашира 8“ Рюден, който е с баланс от 3 успеха и 1 поражение до момента в надпреварата.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.