Начало Бокс Усик ще се бие за титлата веднага
0

Усик ще се бие за титлата веднага

Усик ще се бие за титлата веднага
0

Олександър Усик ще се бие за световната титла в тежка категория още в следващия си мач, категорични са промоутърите му от К2.

Макар и само с един двубой при големите момчета зад гърба си, златният медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. възнамерява завръщането му на ринга през пролетта да бъде в двубой за пояса на WBO. В момента той е притежание на Антъни Джошуа, като британецът е притискан да го защити в следващия си мач, както и да направи същото с отличието на IBF, където претендент е Кубрат Пулев. Това ще доведе до овакантяването на една от двете титли от британеца, като все още не е ясно с кой от поясите си ще се прости и срещу кого ще се бие.

Генералният директор на К2 Алекс Красюк обаче е категоричен, че Усик няма да чака мач за титлата на WBO и ще се бия за нея в следващия си двубой, без значение срещу кого.

„Следващият му двубой ще бъде през март или април. Ако не е срещу Джошуа, то, по всяка вероятност, това ще означава, че британецът е овакантил титлата на WBO, за да избегне мач срещу Усик. Разбира се, Усик ще предпочете да атакува вакантния пояс в тежка категория срещу поставеният най-високо в ранглистата свободен опонент“, уточни Красюк пред BoxingScene.com.