Начало Бокс Джошуа ще предпочете за съперник Пулев пред Усик

Джошуа ще предпочете за съперник Пулев пред Усик

Джошуа ще предпочете за съперник Пулев пред Усик
0

Общ промоутър стои в основата.

Следващият противник на ринга на Антъни Джошуа ще бъде Кубрат Пулев, това твърди авторитетният боксов сайт World Boxing News, цитирани от topsport.bg.

Британецът ще се бие с българина, за сметка на Олександър Усик. Кобрата е претендент за пояса на IBF, а украинецът за WBO, като и двете са притежание на британеца.

„За Джошуа ще е по-лесно да си върне титлата, ако я спечели Усик, тъй като имат един и същ промоутър и лесно ще уредят мач“ , пишат от медията.

Еди Хърн

Те добавят, че ако Кубрат Пулев спечели поясът на IBF, със сигурност Джошуа би чакал повече за среща с родния боксьор.

Припомняме, че Пулев е задължителният претендент на Международната боксова федерация (IBF). Той трябва да се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа преди 31 май тази година. Ако до такъв сблъсък не се стигне, то тогава титлата ще бъде овакантена и съперник на родния боксьор най-вероятно ще бъде полякът Адам Ковнацки.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".