Начало Други Без спортни събития в областите с потвърден случай на COVID-19

Без спортни събития в областите с потвърден случай на COVID-19

Без спортни събития в областите с потвърден случай на COVID-19
0

Нови ограничения в борбата с опасния вирус

Заповед № РД-09-205/11.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев налага нови крути мерки срещу коронавируса. В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика.

Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика. Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

Отложиха всички олимпийски квалификации в джудото

В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито  трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място.

Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието. При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.