Българин стана вицесветовен шампион в Лас Вегас! | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Други Българин стана вицесветовен шампион в Лас Вегас!
0

Българин стана вицесветовен шампион в Лас Вегас!

Българин стана вицесветовен шампион в Лас Вегас!
0

Отборът на „Боен Клуб Левски София“ стартира участието си в световното първенство по бразилско жиу-жицу с огромен успех. Константин Николов, който е един от двамата представители на отбора и треньор по бразилско жиу-житсу и граплинг на клуба, записа името си в историята със сребърен медал в средна категория при кафявите колани. Категорията е една от „най-претъпканите“ на световното първенство с над 25 участници, всички на крачка от най-високата степен в бразилското жиу-житсу – черният колан.

След дълга и усилена подготовка на родна земя треньорът на „Боен Клуб Левски София“ замина за световното първенство по бразилско жиу-житсу за мъже над 30 г. заедно с един от най-титулованите състезатели на отбора Стилиян Георгиев, който по-рано тази година завоюва европейска титла в Лисабон и титла от отворения шампионат в Рим. Световното първенство на Международната федерация по бразилско жиу-житсу (IBJJF), което се провежда всяко лято в една от столиците на бойните спортове – Лас Вегас, събра над 2500 състезатели от най-ниската до най-високата категория в спорта. Във втория ден от надпреварата Константин излезе като победител от всички срещи до финала си с единодушни съдийски решения, въпреки оказаната му сериозна съпротива от опоненти, представляващи домакините, и от бойци от страната с най-дълбоки корени и традиции в спорта – Бразилия.

След достойна борба до самия край на редовното време на финала, Константин загуби от състезател на САЩ само с три точки разлика и така се докосна до мечтата да спечели първия златен медал за България от най-престижния състезателен формат по бразилско жиу-житсу. Независимо от загубеният финал класирането на Константин Николов е не само личен успех, но и голямо постижение за цялата спортна общност в България. Състезаващият се треньор не пропусна да благодари на всички, помогнали му по пътя към успеха във Вегас, и изрази дълбока признателност към отбора и семейството си.

Участието на българският отбор продължава с европейският шампион в тежка категория, Стилиян Георгиев, който ще премери сили с най-добрите при лилавите колани в събота, 25/08 около 21:00 ч. българско време. Неговите битки може да проследите чрез живите предавания на flograppling.com