Начало Други Златен медал за България в Лас Вегас!
0

Златен медал за България в Лас Вегас!

Златен медал за България в Лас Вегас!
0

Българските бойци не спират да жънат успехи отвъд океана. В последния ден от световното първенство по бразилско жиу житсу в Лас Вегас дойде ред и на европейския шампион от Лисабон 2017-та и европейски шампион по сумо от тази година, да стъпи на тепиха и да премери сили с най-добрите при тежките.

В категория с над 25 състезатели от цял свят, Николай Николов успя да наложи пълната си доминация, от първата до последната минута, над всеки негов опонент до финала. Представителят на Зенит България не остави шанс на съперниците му да попречат на неговата мечта, да достигне до световното злато и печелеше среща след среща с единодушни съдийски решения.

След три изтощителни битки, Николай показа силна воля на духа и с драматична победа на финала, стана първият българин, който печели златен медал на световно първенство от най-елитния формат за състезания по бразилско жиу житсу – Международната федерация по бразилско жиу житсу (IBJJF).

Титлата на Николай Николов в тежка категория при лилавите колани над 35г. идва само два месеца след церемемонията по връчването му на лилав колан. Това е второ голямо постижение на Николай Николов за тази състезателна година след европейската му титла по сумо от Пловдив по-рано тази година.