Начало Други България с трима представители на Европейското по сумо

България с трима представители на Европейското по сумо

България с трима представители на Европейското по сумо
0

Българският национален отбор по сумо ще бъде представляван от трима състезатели на предстоящото Европейско първенство за юноши и девойки. Шампионатът ще се проведе между 25-ти и 29-ти октомври в град Раквеере, Естония и ще определи кои са най-добрите сумисти на Стария континент при юношите и девойките до 14, 16 и 18-годишна възраст.

Михаела Христова е най-леката и най-младата ни представителка на това първенство. Тя ще се състезава в категория до 65 кг. при девойките до 16г. Михаела ще се се състезава и в горната възрастова дивизия – при девойките до 18г.

Втората ни представителка е Людмила Йорданова, която ще премери сили в категория до 69 кг. при девойките до 18 години, а в по-горната категория, до 75 кг., Станислава Атанасова ще представлява родната ни школа по сумо.

Националките ни са предвождани от Христо Христов – треньор на националния отбор по сумо за юноши и девойки.

На 28.10 (неделя) започват двубоите при 16 годишните, а на следващия ден са схватките при 18 годишните. Очаквайте повече информация и резултати от състезанието в Boec.bg!

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".