Начало Бокс Боксов експерт нарече Кобрата „боец от втора категория“

Боксов експерт нарече Кобрата „боец от втора категория“

Боксов експерт нарече Кобрата „боец от втора категория“
0

Боксовият експерт Скот Крист изрази изключително негативно мнение за Кубрат Пулев, което попадна в популярния сайт „badlefthook“. То e част от анализа му на битката между Кобрата и британеца Хюи Фюри, която ще се проведе в „Арена Армеец“ тази събота.

„Мисля, че Пулев е боец от втора категория. Добър, но не и някой, който ще остане в историята като един от най-великите в своята ера или нещо подобно“, започва коментара си Крист.

„Някой, за когото хората няма да говорят след 25 години освен ако не го гледат да се боксира, тогава най-вероятно те просто ще говорят за загубата му от Кличко, стига да не се случи нещо голямо отсега нататък“, заяви авторът и продължи с критика… този път към Хюи Фюри.

„Фюри може да бъде повече от това, но пък може и да не бъде. Важното нещо при него е, че той е все още е много млад, особено за тежка категория“, продължава по-умерено специалистът.

„Има шанс пикът във формата му да не дойде още 10 години. Той е амбициозен боец, което ми харесва. Качествата му не спират дъха, но се стреми с всички сили да стане велик. Това е интересен бой и победителят ще бъде претендент за титлите на Антъни Джошуа, така че е и значим. Но не очаквам много фойерверки или нещо такова.“

В края на анализа има и оценка на битката, която отговаря на нашата „Добър – 4“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.