Начало Бокс Джон Джоунс: Дайте ми 2 години и ще съм сред най-добрите в бокса

Джон Джоунс: Дайте ми 2 години и ще съм сред най-добрите в бокса

Джон Джоунс: Дайте ми 2 години и ще съм сред най-добрите в бокса
0

Една от най-големите звезди на смесените бойни изкуства – Джон Джоунс, заяви готовност да смени Октагона с кариера в бокса. „Боунс“ ще се бие на UFC 232 срещу Александър Густафсон, в мач реванш от 2013, а след това обмисля да започне подготовка с боксови треньори.

„Уверен съм в себе си и в собствените си сили. Вярвам, че ако наема правилните хора и прекарам 2 години в тренировки с тях – бокс и само бокс, ще съм сред най-добрите в света. Може би, ще ми трябват около 4-ма треньори, по толкова имат елитните боксьори.“

Изглежда е взел поука от поражението на Конър Макгрегър, който директно предизвика най-добрия в своята категория (Флойд Мейуедър). Джоунс не смята, че има големи шансове срещу Антъни Джошуа:

„Той ще има голямо превъзходство. От толкова време се занимава с бокс – това е неговата страст“, коментира ММА боецът.

Джон Джоунс има 22 победи и само 1 загуба в UFC. Двукратен носител е на пояса в полутежка категория. В последно време изживя много тежък период, в който загуби майка си, а след това бе замесен в допинг скандал. Появи се информация, че е живял 1 месец в клиника.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.