Начало Други Българска джу джицу федерация проведе изпити за степен и летен лагер

Българска джу джицу федерация проведе изпити за степен и летен лагер

Българска джу джицу федерация проведе изпити за степен и летен лагер
0

С изпит и сплотяване на колектива премина традиционният летен лагер на Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб – България (ЦПКДК). Тази година той бе между 22-ри и 28-ми август в град Приморско. Заради проблемите с епидемичната обстановка този път броят на участниците бе по-малък, но настроение не липсваше. Организаторите отбелязват, че подготовката е преминала в изцяло приятелска атмосфера, а бойният дух и жаждата за знания, както винаги са били на високо ниво.

Под ръководството на Шихан Петър Магеранов и Шихан Тони Петров участниците практикуваха карате, джу джицу и приложна самозащита. Групата научи и две майсторски кати – „Канку дай“ и „Годжушихо шо“. Приятелската атмосфера беше скрепена с игри на белот и волейбол на плажа, коктейли и истории край басейна вечер. Участниците единодушно решиха, че лагера е твърде кратък и с нетърпение очакват следващата година.

Програмата на лагера включваше и изпит за дан по джу джицу, който се проведе на 24-ти август. След неговия край Шихан Магеранов и Шихан Петров, които изпитваха кандидатите, се обединиха около мнението, че това е изпитът с най-добре подготвените участници до момента. От Централен полицейски карате и джу джицу клуб защитиха Ралица Иванова (2-ри дан), Венилин Русинов (2-ри дан), Николай Казмин (2-ри дан), Мартин Матеев (3-ти дан), а от Клуб по джу джицу, лична защита и спорт – Казанлък успешно се представи Милен Генчев (2-ри дан).