Начало Бокс България приема Европейско първенство по бокс за юноши

България приема Европейско първенство по бокс за юноши

България приема Европейско първенство по бокс за юноши
1

Чудесна новина за България и бокса! Европейската боксова конфедерация (EUBC) обяви новите дати и градове, които ще приемат Европейските първенства в три възрастови групи – юноши, младежи и мъже до 22 години. Решението е взето след заседания на Изпълнителния комитет на централата вчера, а оповестено до федерациите днес.

Според новия календар България ще приеме континенталната надпревара при юношите. Това ще се случи между 23-ти ноември и 3-ти декември в София. Припомняме, че през 2019-та страната ни получи възможността да проведе Европейското за младежи и девойки и се справи отлично с организацията.

Преди това ще се проведе Европейското първенство за младежи, което ще бъде в Будва, Черна гора, от 11-ти до 23-ти ноември. За декември (8-18) e насрочена и надпреварата при мъжете до 22 години, а домакинството бе поверено на Италия.

В писмото до федерациите президентът на EUBC Франко Фалчинели посочва, че избраните домакини ще бъдат поставени от сега нататък под постоянен мониторинг предвид ситуацията с пандемията от COVID-19. Така централата си запазва правото на промяна на вече обявените дати и локации.