Начало Бокс Посрещнаха младите ни боксьори с „Българи, юнаци!“

Посрещнаха младите ни боксьори с „Българи, юнаци!“

Посрещнаха младите ни боксьори с „Българи, юнаци!“
0

Младите български боксьори бяха посрещнати с „Българи, юнаци!“ при завръщането си от европейското първенство за юноши в Анапа, Русия. Там нашите спечелиха 3 златни и 1 сребърен медал и се наредиха на трето място в отборното класиране по нации.

На летище София се бяха събрали близки и роднини на националите, които ги посрещнаха с радостни възгласи, а от федерация бяха подготвили специални букети за медалистите и треньорите.

Радослав Росенов (46 кг), Емирджан Мехмед (63 кг) и Уилям Чолов (66 кг) показаха златните си медали, а Ясен Радев (52 кг) – сребърния.

„Доволен съм от представянето на момчетата. Станахме трети в Европа при това с непълен отбор. Съжалявам обаче, че с медали можеха да се върнат още трима, но съдиите им дадоха загуби с по 2:3 на четвъртфиналите. Благодаря на Българската федерация по бокс за подкрепата, без която нямаше да стигнем до тук. Смятам, че тези момчета са бъдещето на българския бокс и трябва да положим усилия да ги съхраним за спорта“, коментира националният треньор Борислав Георгиев.

Всичките ни медалисти изразиха увереност, че ще продължат с бокса и обявиха, че успехите ги мотивират и задължават още повече.

Източник: БФ Бокс