Начало Бокс Следващият двубой на Головкин в Токио?

Следващият двубой на Головкин в Токио?

Следващият двубой на Головкин в Токио?
0

Промоутърът на Генади Головкин, Том Льофлер, коментира пред ESPN бъдещето на боксьора.

В дискусията за платформата по която ще се излъчва следващия двубой на боксовата суперзвезда, евентуалните му съперници и мястото за двубой, името на Риото Мурата и мястото, на което Бъстър Дъглас нокаутира Майк Тайсън през 1990г. („Tokyo Dome“), бяха най-често споменавани.

HBO вече няма да излъчва професионални боксови срещи и според Льофлер следващият двубой на Генади ще се излъчва по ESPN, които са на крачка от подписването на дългосрочен договор с Top Rank.

Льофлер коментира, че основен вариант за съперник на Генади е Олимпийският златен медалист от Лондон, 2012г. – Риото Мурата. Мурата е промотиран от Top Rank и Teiken Boxing и е боксова суперзвезда в Япония.

Олимпийският шампион е със статистика от 14 победи и 1 загуба и ще защитава титлата си срещу Робърт Брант тази събота в Лас Вегас.

„Мурата се бие този уикенд и е основен избор за нас, ако победи Брант. Имам добра връзка с Top Rank и господин Хонда (промоутър на Мурата). Двубоят може да бъде направен“, коментира Том Льофлер.

Боб Аръм добави, че би искал двубоят да се играе в Токио, Япония на „Tokyo Dome“, където Майк Тайсън бе нокаутиран от Бъстър Дъглас през 1990г.

Ще е епично ,aко Мурата и Головкин се бият в Япония на „Tokyo Dome“ Том Льофлер е добър промоутър и разбира от бокс. Аз и Хонда трябва да му направим оферта, на която да не може да откаже.“, заяви председателят на Top Rank.

 

Източник: ESPN

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".