Начало Видео Семи Шилт си хареса наш национален треньор за спаринг партньор (ВИДЕО)

Семи Шилт си хареса наш национален треньор за спаринг партньор (ВИДЕО)

Семи Шилт си хареса наш национален треньор за спаринг партньор (ВИДЕО)
0

Голямата звезда на световния кикбокс Семи Шилт бе специален гост на престижния лагер по кикбокс и муай тай, който се проведе във Варна през миналата седмица и бе организиран от Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. Четирикратният шампион на К1 показа техника и умения пред родни състезатели и треньори и дори си хареса един от тях за спаринг партньор.

Най-често в демонстрациите Шилт избираше не кого да е, а националният треньор на отбора по карате киокушин на България – сенсей Захари Дамянов. Българинът е абсолютен шампион в този спорт. „Да той нямаше представа за моите постижения в каратето. Не знам защо ме извика, може би аура“, през смях и с огромна доза скромност сподели сенсей Дамянов.

Всъщност, Семи Шилт, който в кариерата си в К1 има 46 победи, 6 загуби и един равен мач, дълго време се е занимавал с ашихара карате и с киокушин. Затова по време на лагера във Варна е използвал японска терминология. Сенсей Дамянов разкри, че именно това е допринесло за отличната комуникация в тренировките му с българите.

„Изглеждаше доста позитивен човек и ни показа много интересни неща! Изключително интересно преподаваше. Направи ни впечатление, че тези звезди са доста земни хора“, разказа още националният треньор и призна, че е бил много приятно изненадан и от другите ВИП-гости на лагера – Ернесто Хуст и звездата в муай тай Самарт Паякарун.

Не знам дали друг път се е случвало такова нещо – двама от най-големите шампиони на К1 и муай тай звезда да бъдат по едно и също време на такъв семинар. За всички нас беше огромна чест да сме с тях“, казва сенсей Дамянов.

Абсолютният шампион по карате киокушин и  старши треньор на националния отбор сенсей Захари Дамянов разкри, че е останал с отлични впечатления от отминалия лагер във Варна: „Когато тренираш нещо, не трябва да се ограничаваш само до нещата, с които се занимаваш. Добре е да се развиваш. Мисля, че този лагер бе много полезен не само за мен, но и за всички участници.“

Дамянов сподели и очакванията си за двете изключително важни и мащабни първенства в киокушина, които предстоят у нас през декември тази година – Световното първенство за юноши и девойки и Европейското първенство за мъже и жени. Те се организират от Световния киокушин съюз (KWU) и Българската Карате Киокушин Федерация.

„Преди това на нас ни предстой и едно световно първенство в Казахстан на 3-ти и 4-ти ноември. Там ще участваме с по-малък състав, а след това главната ни цел е европейското и световното във Варна – коментира Дамянов и добави за амбициите –  Започнахме вече концентрирано подготовка, а целта е както винаги – колкото се може повече медали!“