Начало Видео Сенсей Дамянов: Направиха ми страхотен подарък! (ВИДЕО)

Сенсей Дамянов: Направиха ми страхотен подарък! (ВИДЕО)

Сенсей Дамянов: Направиха ми страхотен подарък! (ВИДЕО)
0

Boec.BG разговаря със старши треньора на националния отбор по киокушин сенсей Захари Дамянов след Световното първенство в Казахстан и навръх 33-ия му рожден ден. В Астана националите спечелиха злато и сребро, благодарение на двете ни дами в тима – Мариела Любенова срещу Валерия Лозанова. За шампионата и за предстоящата програма, сенсей Дамянов разказва подробности:

 

Участвахте в много сериозно първенство заедно с над 600 бойци от 27 страни. С какво чувство се връщате?

Силна конкуренция наистина. Връщаме се щастливи. Имаме световна шампионка.  Направиха ми страхотен подарък за рождения ден.

Златото обаче дойде след български финал…

-Отидохме с две жени в една категория – до 65 кг (подробности тук), а те и двете стигнаха до финал.

Момичетата ни разказаха, че е било доста трудно за тях и мотивацията им е била по-различна, защото се изправят една срещу друга. Вие като треньор как подходихте в този случай?

-Да, това е много трудна ситуация, но все пак е състезание и в крайна сметка трябва да се излъчи победител. Казах им да излязат и да се борят, все пак е за световна титла.

Два медала от шестима състезатели. Как ви се струва?

-Можеше и още, разбира се. Но с оглед, че имаме световен шампион, е добре. Всички се представиха добре. Те са млади момчета, които нямат още много опит.  С това състезание трупат този опит. Ние с всяка загуба се учим.

Как се представи Казахстан като домакин на световното?

-Организацията беше много добра, бяха се постарали доста.

Какво ви предстои сега?

-През месец декември имаме Световно първенство за юноши и девойки и Европейско за мъжете, жени и ветерани. Преди това сме лагер във Варна от 19-ти ноември до самото състезание.

Кога ще бъде определен съставът за Европейското?

-Той вече е определен и с него ще направим лагер във Варна. При мъжете сме с пълен състав, като само в една категория заради травма момчето отпадна. При жените няма да имаме само в най-тежката категория.

За какво ще се борите във Варна?

-Колкото се може повече първи места!

Разчитате ли на варненската публика да ви помогне с домакинска подкрепа?

Да, надявам се колкото се може повече хора да дойдат. Това е голяма мотивация и преди, и по време на срещата. Като състезател веднъж имах възможност да изпитам това чувство – на Европейско първенство във Варна, и когато излизаш и публиката е с теб, е съвсем различно.

Посрещнахте 33-ия си рожден ден заедно с националния отбор. Как ви поздравиха?

-С медалите и титлата. Това беше най-голямата изненада. Пожелахме си здраве.