Начало Бокс Уайлдър ще търси съвети от Кличко

Уайлдър ще търси съвети от Кличко

Уайлдър ще търси съвети от Кличко
0

Дионтей Уайлдър е в подготвителен лагер за най-тежкия мач в кариерата си – този срещу непобедения Тайсън Фюри на 1 декември в Лос Анджелис.

Това ще бъде 8-ма защита на WBC титлата за 33-годишния „Бронзов бомбардировач“, който е шампион на Световния боксов съвет от почти 4 години.

Неговия съперник много добре знае какво е да си на върха в тежката категория, защото преди три години стана неоспорим шампион на дивизията след доминантна победа над тогавашния крал Владимир Кличко.

twitter.com

Фюри шокира света, показвайки невероятна подвижност за габаритите си, чудесни леви прави и тотално обезличаване на Кличко, който изглеждаше като прохождащ боксьор, а не легенда на спорта.

Логично, мнозина фенове и специалисти са на мнение, че Фюри трябва да потърси онази форма и да покаже максимално подобен стил в мача срещу Уайлдър, но американецът смята съвсем скоро да се посъветва със самия Кличко, с когото в миналото са били спаринг партньори.

„Нито аз, нито някой от отборът ми се е свързал с Владимир, но това е прекрасна идея, която скоро ще осъществя.

Досега разчитахме на собствените знания и нямахме време за подобни неща. Ще го питам как се е чувствал и какво си е мислел по време на мача и най-вече каква беше причината да пуска толкова малко удари.

Мисля си, че ако Кличко не бе толкова пасивен и беше вкарал обичайния си брой прави, то изходът от двубоя щеше да е друг“, заяви Уайлдър.