Начало Бокс Уайлдър: 9 от 10 рефера щяха да прекратят мача

Уайлдър: 9 от 10 рефера щяха да прекратят мача

Уайлдър: 9 от 10 рефера щяха да прекратят мача
1

Световният шампион на WBC в тежка категория – Дионтей Уайлдър (40-0-1), отново постави под въпрос намесата на рефера Джак Рейс в мача му срещу Тайсън Фюри (27-0-1).

Срещата завърши при равен резултат, въпреки че мнозина останаха силно разочаровани от това решение на съдиите, като Тайсън Фюри определено заслужаваше да бъде провъзгласен за новия шампион на Световния Боксов Съвет.

В 12-ия рунд обаче, британецът изпадна във втори нокдаун за мача и явно това повлия за крайното решение, а според Уайлдър, освен че броенето до 10 се е проточило прекалено дълго, Джак Рейс е бил и единствения рефер на света, който да не прекрати двубоя преждевременно.

„Всички видяхме на какво е способен Тайсън, особено при изправянето му в 12-ия рунд“, отсече 33-годишния американец.

„Все още съм силно изненадан от факта, че изобщо се изправи. Видях как очите отидоха във врата. А и доста хора изказаха мнение, че срещата е трябвало да бъде прекратена. 9 от 10 рефера щяха да приключат срещата в този миг.

Виждал съм много случаи, когато се е случвало подобно нещо. Най-добрия пример е с Малик Скот и двубоя му с Дерек Чисора. Малик беше на коляно на 9, изправи се на 10 и моментално прекратиха мача.

Моето лично мнение е, че отброяването беше прекалено бавно, но не искам да се оплаквам, защото сътворихме добър боксов мач и върнахме славата на тежката дивизия.

Не някой друг, ами аз и Тайсън Фюри. Точно като истински шампиони“, бяха част от думите на „Бронзовия бомбардировач“, който преди дни сподели, че е готов за реванш с Фюри.