Начало Видео Треньорски вълнения преди европейското и световното по киокушин (ВИДЕО)

Треньорски вълнения преди европейското и световното по киокушин (ВИДЕО)

Треньорски вълнения преди европейското и световното по киокушин (ВИДЕО)
0

С очакване за добро представяне и голяма подкрепа се подготвят селекционерите на националните отбори на България по карате киокушин преди двете големи първенства, на който страната ни е домакин – 2-ото европейско за мъже, жени и ветерани и 6-то Открито световно първенство за юноши и девойки. Организатор на събитията е Световния киокушин съюз, а домакин Българската Карате Киоукишин федерация.

Срещаме ви със старши треньора на мъжете и ветераните от националния ни отбор  сенсей Захари Дамянов. Той е първият българин и европеец, вдигнал шампионската купа на най-тежкото и престижно състезание по карате – Световното първенство без категории. Захари Дамянов е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), от където има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

Треньор на жените и девойките е сенсей Станислава Бойчева. Тя тренира карате киокушин от 15 години, като досега е държала в ръцете си редица шампионски купи и златни медали от международни и национални първенства. През 2017 година става абсолютна шампионка на Япония на турнира ALL JAPAN, а през 2015 година печели и световна шампионска титла.