Начало Киокушин Официална пресконференция преди европейските и световни шампионати по киокушин във Варна (СНИМКИ)

Официална пресконференция преди европейските и световни шампионати по киокушин във Варна (СНИМКИ)

Официална пресконференция преди европейските и световни шампионати по киокушин във Варна (СНИМКИ)
0

По случай провеждането на предварителната пресконференция за второто Европейско първенство за мъже, жени и втерани и шестото Световно първенство по карате киокушин между 7-9 декември в град Варна, в морската ни столица пристигнаха официални лица от Управителния съвет на KWU.

На официална пресконференция днес членовете на УС на KWU, Шихан Анджей Древняк, Шихан Рамил Габасов, шихан Асен Асенов и Сенсей Александър Пичкунов, заедно с легендата в киокушина Канчо Хатцу Рояма, президента на KWF Шихан Антонио Перейро и визепрезидента на IFK Дейвид Питхол, коментираха предстоящите първенства във Варна.

Пресконференцията бе открита от президента на Българската федерация по киокушин, Шихан Асен Асенов, който изрази вълнението си относно многочислеността на участниците в двете първенства и пожела на всички да станат свидетели на един страхотен турнир с много приятни моменти.

„Надявам се, че ще може да наблюдаваме коректни срещи на високо ниво. Пожелавам успех и приятни мигове на финалите!“, коментира Асен Асенов

Канчо Рояма и Шихан Древняк обърнаха вниманието на присъстващите на пресконференцията към важността на обединението на киокушин федерациите с цел подобряване на организацията в спорта и развиването на пълния потенциал на състезателите по киокушин в световен мащаб. Официалните лица не пропуснаха и да изявят прекрасните си впечатления от организацията на Българската федерация по киокушин. Техните изявления може да видите тук.

Шихан Дейвид Питхол завърши пресконференцията, като обобщи казаното от колегите му до него:

„За нас е огромно удоволствие да дойдем отново във вашата красива страна. Не искам да повтарям колегите си, но благодаря на БККФ за невероятната организация. Това е тежка работа. За нас KWU има едно важно послание – време е да се обединим. Мисията ни е да дадем възможност на младите хора да получат това, което ние сме имали преди време. Над 700 състезатели ще могат да тестват уменията си срещу най-добрите в света. Това е наистина една от нашите основни цели – да дадем възможност на младите да докажат своите сили и умения, и да се учат от най-добрите при мъжете и жените.“, добави Питхол

 

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

 

 

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".