Начало Киокушин Анджей Древняк: България е втора по сила в Световния киокушин съюз

Анджей Древняк: България е втора по сила в Световния киокушин съюз

Анджей Древняк: България е втора по сила в Световния киокушин съюз
0

Членът на Управителния съвет на KWU и девети дан в карате киокушин Шихан Анджей Древняк коментира приноса на България към развитието и популяризирането на карате киокушин и нейното място в Световния киокушин съюз на официалната пресконференция преди 2-рото Европейско първенство за мъже и жени и 6-то Световно първенство за юноши.

Ето какво каза Древняк пред медийни представители на официалната пресконференция:

„Девизът на организацията „Време е да се обединим“ е изключително актуален в този важен момент. До момента са организирани изключително много събития и състезания, които спомогнаха за осъществяване на идеята, да се докаже, че карате киокушин е най-силният и добрият стил карате в света. Когато през 2011 г. в Москва се срещнахме група от хора, които имахме за цел да обединим киокушин федерациите, не сме предполагали, че ще направим толкова големи стъпки напред и ще успеем да повишим нивото на карате киокушина в света с организирането на големи световни първенства – като тези в Екатерининбург и Хабаровск.

Нивото на организация във Варна е много сериозно. Мисля, че България играе много важна роля в тази организация. Русия е най-силна страна в киокушина към този момент – и като организация, и като икономика. България е втората сила, която ни помага в нашата работа. „, коментира Древняк.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".