Начало Киокушин Шихан Асен Асенов бе удостоен с шести дан в карате киокушин

Шихан Асен Асенов бе удостоен с шести дан в карате киокушин

Шихан Асен Асенов бе удостоен с шести дан в карате киокушин
0

Първият златен медалист от европейско първенство по киокушин за България, шихан Асен Асенов, бе удостоен с шести дан по време на Шестото открито световно първенство във Варна през декември месец, 2018 г. Японецът Канчо Рояма, който е един от малкото ученици на създателя на бойното изкуство Сосай Ояма, лично награди българският пионер в спорта с почетното звание.

Шихан Асенов тренира карате киокушин от 25.09.1978 г. Преди това се е занимавал със свободна борба, кикбокс и джудо. През 1994 г. става европейски шампион по кикбокс в Лисабон в категория до 90 кг.

В днешни дни Асенов е член на управителния съвет на Българската киокушин федерация, а освен това е и треньор на много европейски и световни шампиони като Стилиян Петров, Петър Мартинов, Данаила Чернева, Даниела Динева, Анелия Асенова.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.