Начало Карате Завърши тренировъчния лагер и съдийски семинар на KWU във Варна!

Завърши тренировъчния лагер и съдийски семинар на KWU във Варна!

Завърши тренировъчния лагер и съдийски семинар на KWU във Варна!
0

Преди час завърши успешно тренировъчния лагер и съдийски семинар на KWU в гр. Варна.

През изминалите 3 дни се проведоха множество тренировки с участието на топ бойци от Русия и Беларус, като тренировки водиха едни от най-големите имена в световния киокушин, а именно Сенсей Александър Пичкунов, който е новоизбрания главен секретар на KWU, Сенсей Захари Дамянов, като силно впечатление направи, че освен българските, така и руските и беларуските бойци постоянно търсеха Дамянов за помощ в тренировките, така и за общи снимки с него. Мероприятието не мина и без дейното участие на Сенсей Стоян Димов.

Във воденето на тренировките също се включи и Сенсей Сергей Плеханов, който е неизменна част от руският отбор, който винаги се включва интезивно в тренировките и показва, че дори и като не активен спортист по нищо не отстъпва на бойците.

Днес в треньорския семинар се включи и Шихан Марин Митев – председател на Българска Карате Киокушин Федерация, който с удоволствие се включи във всички занятия.

След което се проведе последния съдийски семинар в рамките на тези 3 дни, като се изговориха много от правилата, дадоха се доста примери и се даде възможност на всички съдии и нови такива да зададат въпросите си и разбира се получиха правилните отговори от Шихан Рамил Габасов, който води семинара, от Шихан Асен Асенов, Сенсей Николай Рачев и Сенсей Андреян Иванов.

В интервю за нашите колеги от „Черно море“, Шихан Рамил Габбасов се изказа много ласкаво за Българска Карате Киокушин Федерация – „БККФ е №1 в организацията на големи събития“

„Важна цел при провеждането на тренировъчни лагери е обучението на съдиите. Ако реферите са лоши, спортистите също няма да са на ниво, защото не заемат достойните за труда си места. Затова арбитрите не трябва да нарушават правилата, да са коректни. Ще има изменения. До световното през декември ще коригираме правилника с консултации на ръководителите на международните организации. Това няма да повлияе на треньорите и подготовката на състезателите. Българските съдии също са достатъчно добри, обективни. Те трябва да са и пример за знания, подготовка“, каза шихан Габасов.

„Зимният лагер го има и в Русия, и в други страни. Той е заради бойците, които трябва да обменят опит. Така расте нивото на състезателите и на киокушин като цяло. Догодина се надявам да стане по-разширен, както този в Камчия. България според мен е №1 по провеждане не само на тренировъчни лагери, а и на всякакви събития. През лятото се събират над 1000 състезатели и треньори, които тренират различни техники. За възпитателния процес киокушин е прекрасен инструмент, за да има уважение, за да са културни хората в поведението си един към друг“, категоричен е шихан Габасов.

тагове: