Начало Карате Втори ден от тренировъчния лагер и съдийски семинар на KWU във Варна (СНИМКИ)

Втори ден от тренировъчния лагер и съдийски семинар на KWU във Варна (СНИМКИ)

Втори ден от тренировъчния лагер и съдийски семинар на KWU във Варна (СНИМКИ)
0

Вчера беше втория ден от тренировъчния лагер и съдийски семинар организиран от KWU и Българска Карате Киокушин Федерация в гр. Варна.

Денят започна със съдийски семинар на KWU, който бе воден от Шихан Рамил Габбасов в присъствието на Шихан Асен Асенов и Сенсей Александър Пичкунов.

 

След което дойде и времето за голяма и много силна тренировка на състезателите от България, Русия и Беларус, която беше водена от Сенсей Александър Пичкунов и Сенсей Захари Дамянов. В тренировка се включи и Сенсей Сергей Плеханов, който неуморно помагаше на трениращите и показа доста високо ниво и по нищо не отстъпи на активните състезатели.

Сенсей Захари Дамянов, който е сташи-треньор на националния отбор по киокушин даде интервю за колегите от „Черно Море“, в което даде малко повече информация за това каква е целта на този лагер и какво предстои.

„Това е съвместен лагер-сбор на националите на Българската карате киокушин федерация със състезателите на Русия и Беларус. Имаме изявени гости от Русия – двама големи бойци. Сенсей Пичкунов е секретар на KWU, призьор на световни първенства без категории, има мачове К-1 и ичигеки. Сенсей Плеханов също е призьор от шампионати на планетата. По покана на Българската карате киокушин федерация тук е шихан Рамил Габасов, който е тук за съдийски семинар“, каза сенсей Захари Дамянов.

Сенсей Дамянов добави, че лагерът е за „сверяване на часовника“, защото тепърва предстоят големите турнири.

„Започваме с държавното първенство в Стара Загора, после идва откритото първенство на Япония и подготовка за европейското първенство. От националите ни тук са всички възрасти – разширени състави от мъже и жени до юноши и девойки“, завърши сенсей Дамянов.