Начало Бокс Кличко за бъдещето на Джошуа, Фюри и Уайлдър

Кличко за бъдещето на Джошуа, Фюри и Уайлдър

Кличко за бъдещето на Джошуа, Фюри и Уайлдър
0

Една от големите икони на световния бокс в последните десетилетия – украинецът Владимир Кличко, направи кратък разбор на бъдещето на Антъни Джошуа и другите две големи имена в тежката категория – Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

Последните два професионални мача на златния медалист от игрите в Атланта през 1996 г. бяха загуби именно от Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.

Кралят на циганите победи Кличко в края на ноември 2015 г., но реванш нямаше, защото Фюри бе наказан и всичките му поясни бяха отнети.

Година и половина по-късно „д-р Стоманен чук“ се изправи и срещу Антъни Джошуа, но младостта надделя над опита в края на април 2017 г. и Джошуа завоюва две от световните титли в категорията, а през тази година прибави и трета – тази на WBO.

Именно след загубата от Джошуа, Кличко реши да прекрати кариерата си и да влезе в света на бизнеса, но това далеч не означава, че той не мята по някой и друг поглед на дивизията, която той и брат му царуваха в продължение на повече от 10 години.

„Трябва да видим колко много и колко голямо е желанието на Джошуа да бъде номер 1. Лесно е да си успешен за кратко време, но истинското предизвикателство е да останеш на високо за по-дълъг период.

Не мога да отрека, че съм му фен. Той притежава невероятни умения от атлетическа гледна точка, а плюс това е и млад, така че не виждам как скоро ще загуби поясите.

Що се отнася до срещата между Уайлдър и Фюри, американецът има невероятен удар и е много бърз с ръцете.

Но не трябва да забравя, че от другата страна има един много нетипичен противник. Със сигурност ще стане интересен и здрав бой“, сподели Кличко.