Начало Бокс „Железният“ Майк говори за приятеля си Тупак (ВИДЕО)

„Железният“ Майк говори за приятеля си Тупак (ВИДЕО)

„Железният“ Майк говори за приятеля си Тупак (ВИДЕО)
0

Добре известен факт е, че 90-те години на XX в. в САЩ е големият бум на хип-хоп музиката и културата.

По-добре запознатите ще ви кажат, че големият бум се задава още през 80-те години, но последното десетилетие на XX в. е наистина времето, когато музикалният стил се разраства и става още по-популярен и доходоносен.

Същото може да се отнесе и за единствения и неповторим – Майк Тайсън. Роденият в Бруклин боксьор става световен шампион в тежка категория през 1986-та г., но голямата слава и разцвета на силите му е през 90-те години на миналия век.

По стечение на обстоятелствата, боксът и хип-хопът са неразривно свързани и през годините са се оказали спасителен пояс за много хора, които са нямали шанса да се родят със „сребърна лъжица в устата“.

twitter.com

Такава е и историята на Тупак Амару Шакур (2Pac) и един от най-добрите му приятели – „Железният“ Майк Тайсън.

За мнозина фенове на музикалния стил, именно Тупак е най-голямото име и до ден днешен, въпреки че на 7.09.1996 г. е прострелян смъртоносно в гърдите, по ирония на съдбата след мач на Майк Тайсън в Лас Вегас.

Двете икони се оказват на върха на света по едно и също време. И двамата прекарват известно време в затвора, и двамата правят луди пари за отрицателно време, но за съжаление царуването на единия спира внезапно.

След смъртта на Тупак, Тайсън започва да излиза на ринга съпровождан от музиката на близкия си приятел, а ефекта е повече от поразителен.

През годините самият Тайсън рядко си е позволявал да говори за връзката му с Тупак, но в едно от последните си интервюта „Най-лошия човек на планетата“ се разплака, спомняйки си и говорейки за музикалната легенда:

„След мача ми с Брус Елдън, той бе изключително радостен. Заедно отидохме на пресконференцията след мача и … наговорихме куп глупости. След това се прибрах вкъщи, а той си тръгна“, сподели през сълзи бившият шампион.

„Спомням си, че бях вкъщи, когато разбрах за случилото се. Но не ми позволиха да отида в болницата, за да го видя.“

-Има едно вечно видео между вас двамата, още си с ръкавиците след мач, срещате се отзад и се прегръщате. Няма как между вас да не е имало взаимно уважение. Толкова години след всичко това, все още ставаш емоционален, когато чуеш името му. Какво означаваше Тупак за Майк Тайсън?

„Винаги мие е било трудно да говоря за това… той беше младо момче, което искаше да стане велик човек. И изведнъж се случи онова…“

-Помниш ли кога за пръв път се срещнахте?

„Срещнахме се в един клуб, но беше пълно с хора и трябваше да се видим отзад.“

-Често ли общувахте с него?

„Не, но винаги знаехме какво се случва с другия“, разказа Майк Тайсън, видимо разстроен.