Начало Други Българските джудисти ще се готвят безплатно в Япония за Игрите в Токио
0

Българските джудисти ще се готвят безплатно в Япония за Игрите в Токио

Българските джудисти ще се готвят безплатно в Япония за Игрите в Токио
0

Преди броени дни Българска делегация начело с председателя на Българската федерация по джудо – Иван Василев Михалев се завърна от Токио с подписан Меморандум за олимпийска подготовка. На официална церемония в българското посолство в Токио, в присъствието на г-н Борислав Костов – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Япония, г-н Георги Костов – втори секретар, ръководител на Служба по търговско-икономическите въпроси, г-н Хироми Тании – кмет на град Мунаката, г-жа Акие Оомагари – заместник губернатор на префектуара Фукуока, г-н Хироши Мунемаса – директор на компанията САНИКС, както и други гости, и държавни служители, бе подписан Меморандум за провеждане на тренировъчни лагери в град Мунаката, префектура Фукуока за подготовката на български джудисти за олимпийските игри в Токио през 2020.

За първи път българските джудисти ще имат възможността два пъти годишно, изцяло на японски разноски да се подготвят за Олимпиадата в родината на джудото. Домакин на олимпийските ни надежди ще бъде спортният комплекс “Глобал Арена“, където се провеждат редица спортни състезания, тренировъчни лагери и културни събития. Там всяка година през септември се организира и Български фестивал. В “Глобал Арена“ се провеждат състезания и тренировъчни лагери по джудо вече 10 години и служителите са запознати със спецификата на спорта. Комплексът, намиращ се в гр. Мунаката, е място, което позволява на спортистите да се съсредоточат върху тренировките си в комфортна среда. Напълно оборудвана зала за джудо със съблекални и душове, фитнес център, игрища на открито, както и хотелска и ресторантска част.

Българският посланик г-н Борислав Костов даде коктейл, с което заяви безусловната си подкрепа за българската федерация по джудо и нейния председател. Делегатите на двете държави имаха възможност да обменят идеи и намерения, както и плакети в знак на добра воля. На официалната церемония присъстваха и г-н Кеничи Шошида – главен секретар на Кодокан, Даниел Дичев – български национален състезател по джудо, студент в Нихон Дайгаку, който от 2015г. учи и тренира в Токио, Свилен Скерлев – треньор на женския национален отбор, както и състезателите Ивелина Илиева, Борис Георгиев, Валентин Алипиев, Марк Христов, Явор Михайлов и Добромир Калистерски.

Българската делегация изгледа турнира Токио Гран Шлем в компанията на г-н Мариус Визер, председател на Международната федерация по джудо и председателя на японската федерация по джудо г-н Ясухиро Ямашита. А след това бе поканена на официален обяд в Кодокан, даден от председателя г-н Харуки Уемура. На тази среща ръководителите на двете организации обсъдиха нови възможности за сътрудничество и заздравиха добрите си отношения, също така стана ясно, че най-изявените български джудисти ще имат възможността да се подготвят в меката на джудото – Кодокан. Родните представители бяха разведени из емблематичния за джудото комплекс лично от г-н Кеничи Шошида. Председателят, г-н Михалев, изказа благодарностите си и покани японските партньори на предстоящия турнир по джудо “Освобождение“, който ще се проведе в София през февруари 2018 г.

тагове: