Начало Други Бойните спортове в Петрич оживяват с нов спортен център (СНИМКИ)

Бойните спортове в Петрич оживяват с нов спортен център (СНИМКИ)

Бойните спортове в Петрич оживяват с нов спортен център (СНИМКИ)
0

Любителите на бойните спортове в Петрич се сдобиха с нов модерен спортен център „ENergy”. В неделя, 29-ти септември, официално бе прерязана лентата на новото спортно бижу на града, а първите посетители се насладиха на демонстрации по кикбокс и муай тай.

Уникалният за града център е в памет на Емил Наумов. Проектът е реализиран от приятелката му Александра Сапунджиева

„Изключително съм щастлива, че мечтата на Емил е вече факт. Нашата основна задача е да помогнем на децата да намерят цел в живота. Искрено се надявам да успеем да помагаме на младежи, които са изгубили пътя си и да открият себе си в спорта. Вярвам, че спортът изгражда дисциплина и навици за здравословен начин живот. Желанието ми е да променя културата и да покажа, че физическите упражнения дават различен мироглед“, посочва Александра.

Тренировките по муай тай вече се водят от неколкократният републикански шампион и участник на Световни и Европейски първенства – Слави Стоилов. Бившият национал на България е натрупал сериозен опит в муай тай подготовката, като зад гърба си има много национални лагери и 40-дневен такъв в меката на това бойно изкуство – Тайланд. Стоилов е популярен в Петрич с треньорската си дейност покрай работата в клуб „Elite Fight Club Olymp“. Сега ще му помага и Тони Петров.

В демонстрациите по време на официалния старт на „ENergy” се включи популярният привърженик на Левски и тартор в Сектор „Б“ Любомир Делев, който се готви и за дебюта си на професионалния кикбокс ринг. Това ще се случи тази събота в Стара Затора по време на третото издание на GRAND FIGHT ARENA.

Освен тренировки в бойните спортове, ще има и целенасочени занимания по кондиционна подготовка. Културистът Петър Петров пък ще се грижи за хранителния режим на посетителите. Специалист по справяне с паник атаки – Любомир Булакиев, ще има класове по йога.

Сред гостите на откриването на „ENergy” бе и двукратният световен шампион по борба и носител на сребърен медал от Летни олимпийски игри Серафим Бързаков.

Дует „Мания“ се погрижиха за добро настроение при откриването.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.