Начало Други Боксьор се бори за живота си след мач с голи ръце
0

Боксьор се бори за живота си след мач с голи ръце

Боксьор се бори за живота си след мач с голи ръце
0

Американецът Франческо Ричи е в болница с опасност за живота, след като получи удар в гърлото по време на двубой с голи ръце.

Боецът е в медикаментозна кома в здравно заведение във Флорида след мача си срещу Ноа Кътър. Ричи на два пъти беше свален в нокдаун, но в третия рунд успя да спечели с технически нокаут, като след мача дори позира за снимка със съперника си. Малко по-късно той посети болница, за да прегледат трахеята му, но беше поставен в медикаментозна кома заради усложнения по време на операцията по възстановяването ѝ.

Франческо Ричи (вдясно и Ноа Картър след мача помежду им. Снимка: Instagram

Първи за тежкото състояние на Ричи съобщи именно Ноа Кътър.

“Моля се за моя опонент Франческо. Информираха ме, че е в болница и е в медикаментозна кома заради кръвоизливи в дробовете и хематом на трахеята заради удар по време на мача. Очевидно случаен. Излизаме на ринга и се нараняваме един друг, но никога не съм искал да видя опонента си в такава ситуация. Молитви за него и семейството му. Оправяй се бързо”, коментира Кътър.

Официално изявление по случая направи и президентът на Bare Knuckle Boxing Дейвид Фелдман.

“Първо и най-важно – нашите мисли са с Франческо и неговото семейство в този момент, тъй като се молим за бързото му възстановяване. Контузията не отклони Франческо от победата, но усложненията по време на операцията в болницата доведоха до по-голям проблем за здравето му”.