Начало Други Роден победител

Роден победител

Роден победител
0

Ивайло Иванов безспорно е „бялата лястовица“ на българското джудо. Родният национал в категория до 81 килограма всяка година ни прави горди с успехите зад граница.

Тазгодишното Европейско първенство не бе изключение. Боецът на ЦСКА спечели единствения медал за България на шампионата в Прага, Чехия.

Въпреки дългата състезателна пауза и сериозната конкуренция – Иванов се връща в София със сребро.

Дали се задоволява с второто място? Можем да преценим сами от погледа му.

Ивайло Иванов е роден победител.

„С времето се научих да приемам и загубите, и победите малко по-спокойно. Ивайло отпреди 2-3 години щеше да се ядосва, да коментира бурно, да търси причината за „загубата“ на златния медал.“

Това са първите думи на най-добрия ни джудист след края на шампионата. Да, с възрастта и опита реакциите му може да не са толкова бурни и яростни, но погледът издава накъде гледа той след това Европейско първенство.

Единствено и само към върха.

Снимка: Европейски джудо съюз

Само по себе си участието на българин на финал в толкова тежък олимпийски спорт е огромно постижение.

Много хора не разбират бойното изкуство джудо и затова са се насочили към наложилите се стереотипно като „по-атрактивни“ дисциплини – ММА, бокс и др.

Трудно е да влезем в положение на спортистите от толкова високо ниво и да разберем какви лишения са принудени да търпят. Да бъдат далеч от семействата си, да се трудят с часове в залата върху подобряването на само един нищожен елемент от играта си.

Снимка: БТА

Ивайло се труди неуморно и тихомълком, а резултатите не спират да ни радват.

Самото му присъствие на подиума е огромна мотивация за новата вълна джудисти.

Трябва да му благодарим, че е вдъхновение за по-неопитните си съотборници. Тепърва в почти всяка категория навлизат български младежи, от които можем да имаме високи очаквания.

Начело с героя ни от Прага българският национален отбор по джудо катери върховете с всеки изминал месец. Спокойно можем да мечтаем за медал от Олимпийските игри.

Затова нека видим отново заглавната снимка на материала. В живота Иванов е любящ съпруг, баща и страхотен човек – на татамито обаче не би искал да си му насреща!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.