Начало Други Янислав Герчев детронира световния шампион в Прага

Янислав Герчев детронира световния шампион в Прага

Янислав Герчев детронира световния шампион в Прага
0

Джудистът Янислав Герчев се класира в битката за медалите на Европейското първенство в Прага, Чехия. Националът ни в категория до 60 килограма ще има шанс за бронз.

На полуфиналите той отпадна от руснака Роберт Мшвидобадзе след продължения, а преди това остави много добри впечатления с играта си.

Герчев елиминира и лиши от медал настоящия световен и европейски шампион Лукхуми Чкхвмиани (Грузия).

Преди това разби италианеца Бяджо Д’Анджело, а на чешка земя се справи и с украинеца Артьом Лейсюк.

Сега на репешаж за отличие от континенталния шампионат ще излезе на татамито срещу белгиеца Йоре Верстретен. Съперникът на 31-годишния Герчев има челни класирания на турнири от Големия Шлем.

Двамата се познават отлично, като вече изиграха една официална среща тази година.

На последния турнир от Големия Шлем преди пандемията – в Дюселдорф, Верстретен обърна българина от 0:2. На белгиеца бяха свирени две нарушения за неактивност, но след това последваха три шидота на Янислав.

В същата категория до 60 килограма Борислав Янаков отпадна на старта от Давид Щаркел (Словения). На 66 килограма Божидар Темелков беше елиминиран от Себастиан Зейдл (Германия) в първи кръг.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.