Начало Други Девет медала за България от Европейското първенство по сумо

Девет медала за България от Европейското първенство по сумо

Девет медала за България от Европейското първенство по сумо
0

Девет медала е равносметката за България от завършилото Европейско първенство по сумо, което се проведе в Талин между 18-ти и 22-ри април. В шампионата в Естония участие взеха над 450 състезатели от 17 държави.

Българският национален тим се представи изключително достойно сред сериозната конкуренция на първенството. Отборът ни завоюва три бронзови медала във възрастовата група до 21 години, един бронзов до 23 г. и пет медала (1 сребърен и 4 бронзови) при мъжете и жените. Останалите ни състезатели също взеха призови места.

При мъжете и жените българското участие приключи с второто място на Пенчо Дочев и третите места на Иван Пановски, Пресиян Михов и Иван Благоев. Невероятно Мария Оряшкова показа, че е добра в пореден боен спорт, като и тук се окичи с бронз.

Развитието на родното сумо също е много добро и в бъдеще нашите утвърдени национали мъже и жени ще намерят достойни заместници при подрастващите, за да продължи традицията за спечелване на медали и призови места, след като с бронзови медали си тръгнаха от Талин Антония Колева, Изабел Христова и Илиян Николов при до 21-годишните, а Пресиян Николов остана трети при до 23-годишните.