Начало Други Добромир Дерменджиев след Европейското по сумо: Конкуренцията беше на ниво

Добромир Дерменджиев след Европейското по сумо: Конкуренцията беше на ниво

Добромир Дерменджиев след Европейското по сумо: Конкуренцията беше на ниво
0

Добромир Дерменджиев завърши пети на Европейското първенство по сумо в Талин (Естония). Националът и републикански шампион на България, който се състезава в категория до 92 килограма, сподели специално за читателите на Boec.BG впечатленията си от шампионата на Стария континент.

Завършихте на пето място на Европейското първенство. Как се развиха срещите?

Всичко вървеше добре в първата среща срещу представител на Германия. Водих си борбата и съответно победих. Втората среща срещу украинец беше много здрава. Той беше по-висок от мен и ме хвана за мавашито в неудобно положение и загубих. Третата ми среща беше срещу опонент от Италия. С него си водих доминантно борбата и го хванах за мавашито с две ръце и взех победата. Четвъртата ми среща беше с познат за мен противник. През 2016 година с него се борих на финал в Полша на 92 кг и загубих. Тази година отново се срещаме и отново загубих. Той също е по-висок – над 190 см и с много дълги крайници. Така че му бях удобен.

Каква беше конкуренцията тази година?

Тази година конкуренцията беше на ниво. Участваха 17 държави. Всички бяха добре подготвени за шампионата. А сред най-титулуваните като държави сме ние – България, както Русия, Украйна и Полша!

Как премина подготовката ви за първенството?

Подготовката ни мина сравнително добре. Тя се проведе в Национална спортна академия с треньори Николай Николов и Христо Христов. Те бяха неотлъчна до нас и се надявам да продължават да са все така!

Споделете впечатлението си от организацията в Талин?

За организацията в Талин бих казал сравнително добре. Останах с впечатление, че естонците уважат българите

Какво ви предстои сега?

Малко почивка, тъй като тази година участвам на 92 кг, която я няма на световното. Есента ще започна подготовката си за републиканско първенство и дано отново на Европейско първенство, което ще се проведе в Баку, Азербайджан, да повторя постиженията си от 2016-та и 2017 година и да се боря на финал!