Начало Видео Кой е българският рицар в света на олимпийското таекуондо (ВИДЕО)

Кой е българският рицар в света на олимпийското таекуондо (ВИДЕО)

Кой е българският рицар в света на олимпийското таекуондо (ВИДЕО)
0

Рицаря – така е познат у нас един от най-големите ни млади таланти в олимпийското таекуондо. Денис Димитров е само на 14 години, но засега специалистите в този боен спорт му предричат блясково бъдеще. Той бе наш герой в предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR на 18-ти август. Представянето му в кратко филмче, както и интервю с него и треньора му Ангел Кирчев, може да гладате в прикаченото видео към статията.

Денис открива своя любим спорт в ранна възраст. Първото му състезание е, когато е на едва 8 години, а първият медал печели на „Херея оупън“ – бронз. Тренира по два пъти на ден, всеки ден. Специалистите, които работят с младият ни талант, са Ангел Кирчев и Станимир Лазаров от столичния клуб „Херея“. Тримата са единодушни, че работят много добре в екип, а конкуренцията в отбора помага на всички да израстват.

Денис прави фурор през 2019-та. От началото на годината няма състезание, в което да не е на финал. А равносметката дотук е пет първи места и две втори.  Успехите на Денис в последно време са от турнирите G-Class – в Ларнака, Марибор, София и Инсбрук, както и първото място на Мултиевропейските игри в нашата столица. Много малко не му достигна на на Гран при в Хамбург и на Световното първенство в Узбекистан преди седмица. Успешното и категорично предстаявяне на Рицаря му донесе и първото място в световната ранглиста на категория до 53 килограма при кадетите.

Денис Димитров и треньорите му не обичат да правят прибързани стъпки и заключения. В работата си те залагат на изарстването крачка по крачка. Смятат, че ако всичко е наред, Денис може да мисли за Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж, когато ще вече пълнолетен.

„BOEC.BG“ – всяка неделя от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.