Начало Други Днес стартира международния таекуондо турнир „София Опън“

Днес стартира международния таекуондо турнир „София Опън“

Днес стартира международния таекуондо турнир „София Опън“
0

Предприемат се извънредни мерки заради обявената грипна епидемия

Над 700 таекуондисти от 150 отбора от 43 държави ще вземат участие на стартиращия днес международния турнир по олимпийско таекуондо „ Sofia Open 2020“ и „Sofia Open 2020 Beginners“.

Традиционно „Sofia Open“ е и с ранг „G1“, което позволява на участниците при мъжете и жените да трупат точки за олимпийската и световната ранглисти.

За първи път в България ще се проведе състезание, което дава ранкинг точки (E1) за юношите и девойките и за кадетите. Тези точки ще служат за формирането на европейска ранглиста за кадети, юноши и девойки.

Надпреварата ще се проведе днес и утре, в столичната зала „Асикс Арена“, а битките стартират в 9.00 часа.

Във връзка с обявената грипна епидемия от министъра на здравеопазването от 5 март 2020 година, като допълнителна и извънредна мярка се преустановява продажбата на билети и достъпът до залата ще бъде контролиран.

В съботния ден ще бъде надпреварата при деца, кадети, юноши и девойки. Срещите може да проследите онлайн ТУК.

В неделя са сблъсъците на мъжете и жените. Тях може да следите ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".