Начало Други Джудистът Борис Георгиев: Разбрах, че съм взел грешно решение

Джудистът Борис Георгиев: Разбрах, че съм взел грешно решение

Джудистът Борис Георгиев: Разбрах, че съм взел грешно решение
0

Емоционално признание направи джудистът ни Борис Георгиев, след като влезе в топ 5 на Европа в категория до 100 килограма. Националът на България бе близо до бронзовото отличие, но загуби решителната битка на първенството в Прага. Подробнисти ТУК.

Георгиев, който е една от младите ни надежди в този олимпийски спорт, сподели, че съжалява за решението си да прекрати за известно време със спорта. Сега той е преосмислил целите и желанията си и ги сподели публично:

„Точно преди 4 години бях взел решение да спра да се състезавам, поради редица фактори. След три годишно отсъствие от джудото на международно ниво разбрах, че съм взел най-грешното решение. През цялото това време научих много, но каквото и да правих, каквото и да постигах, винаги имаше една липсваща частица. До момента, в който осъзнах, че моето място е именно на татамито, гонейки и постигайки детските си мечти! Колкото и трудно да беше в началото, за секунда не съм съмнявал или отклонявал от правата, по която поех преди година и половина, докато стигнах засега до тук – 5-то място в една от най-силните за момента мъжки категории в Европа!“, коментира 24-годишният ни джудист. 

Борис Георгиев единственият ни представител в катгорията при тежките, след като Даниел Дичев не успя да пътува заради положителен тест за COVID-19. България си тръгна само с един медал от Европейското първенство в Чехия – среброто на Ивайло Иванов.

Снимка: Европейски джудо съюз

„Искам да изкажа най-големи благодарности на хората, които са до мен през всички тези години и се надявам в бъдеще винаги да са до мен, все така да ме подкрепят, мотивират и заедно стъпка по-стъпка да стигнем до заветната цел! След изминалото състезание мога да кажа само, че съм на прав път. Бях много добре подготвен, бях много близо до това да вляза в топ 3, но имам какво още да уча и работя, докато наистина изляза на татамито на състезание от подобен ранг и съм сигурен, че няма някой или нещо, което да ме спре!“, казва още Георгиев.

Снимка: Европейски джудо съюз

Той отправи и съвет към своите фенове и колеги: „Никога не се отказвайте от това, което ви кара да се чувствате живи, да преследвате мечтите си, независимо от това колко е трудно или ви казват, че нямате качествата или способностите да изпълните мечтата си!“

Снимка: Европейски джудо съюз