Начало Други Елитни родни спортисти започват подготовка от 13 май

Елитни родни спортисти започват подготовка от 13 май

Елитни родни спортисти започват подготовка от 13 май
0

Списък на елитни български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, ще стартират подготовка от 13 май в националните спортни бази в страната. Това стана възможно след одобрение от страна на Министерството на здравеопазването на плана, предложен от Министерство на младежта и спорта. Въпреки продължаващата епидемичната обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19, родните спортисти ще могат да тренират на на пълни обороти.

Националните отбори по борба, бокс, джудо, карате, както и други спортове ще могат да тренират във високопланинската база „Белмекен“ . С тях могат да бъдат и техните треньори и длъжностните лица към тимовете.

Олимпийското таекуондо и спортове като вдигане на тежести, фехтовка, художествена гимнастика и бадминтон ще могат да използват „Спортпалас“ във Варна.

Останалите национални спортни бази също ще приемат родния елит в спорта.

В спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за коронавирус COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери.

#ОтговорниВкъщи