Начало Други Елитни родни спортисти започват подготовка от 13 май

Елитни родни спортисти започват подготовка от 13 май

Елитни родни спортисти започват подготовка от 13 май
0

Списък на елитни български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, ще стартират подготовка от 13 май в националните спортни бази в страната. Това стана възможно след одобрение от страна на Министерството на здравеопазването на плана, предложен от Министерство на младежта и спорта. Въпреки продължаващата епидемичната обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19, родните спортисти ще могат да тренират на на пълни обороти.

Националните отбори по борба, бокс, джудо, карате, както и други спортове ще могат да тренират във високопланинската база „Белмекен“ . С тях могат да бъдат и техните треньори и длъжностните лица към тимовете.

Олимпийското таекуондо и спортове като вдигане на тежести, фехтовка, художествена гимнастика и бадминтон ще могат да използват „Спортпалас“ във Варна.

Останалите национални спортни бази също ще приемат родния елит в спорта.

В спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за коронавирус COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".