Начало Други Емблематичният кечист Гробаря беше приет в залата на славата (ВИДЕО)

Емблематичният кечист Гробаря беше приет в залата на славата (ВИДЕО)

Емблематичният кечист Гробаря беше приет в залата на славата (ВИДЕО)
0

Една от най-големите легенди в кеча – Марк Уилям Калауей, известен като „Гробаря“, беше приет в залата на славата на Световната федерация по кеч – WWE! Това се случи в тазгодишната церемония на „Клас 2022“, която се проведе ден преди най-голямото събитие на организацията – „Кечмания 38“.

При представянето на „Гробаря“, публиката не спря да ръкопляска и да скандира името му в продължение на минути! От това легендата се разчувства, а цялата зала в Далас, Тексас избухна с думите: „Ти го заслужаваш!“

Припомняме, че през 2020 година „Гробаря“сложи официално край на славната си кариера. Тогава 55-годишният кечист (сега 57) си каза последно сбогом с развлекателния спорт на „Survivor series 2020“ – турнир на Световната федерация по кеч (WWE).

„Гробаря“ е институция в Световната федерация по кеч (WWE).

Калауей дебютира за компанията през далечната 1990 година когато тя бе известна под името – World Wrestling Federation – WWF. Той е 6-кратен световен шампион и 7-кратен шампион на планетата на двойки като това са само част от титлите му.

Славната си кариера „Гробаря“ приключва с общо 2377 изиграни срещи, от които 1773 победи, 95 равенства и 509 загуби.

Останалите кечисти, които бяха приети в залата на славата на WWE в „Клас 2022“ са: Леон Уайт, известен като „Вейдър“ – трикратен световен шампион на WCW и веднъж американски шампион; Шармел Съливан Хъфман – „Кралица Шармел“ – дългогодишна кечистка и мениджър на WCW и WWE. Тя е жена на легендата в развлекателния спорт – „Букър Ти“; Братята Стрейнър – двукратни шампиони на двойки на WWF, седемкратни световни шампиони на WCW и веднъж американски шампиони при двойките.