Начало Други Европейска клубна титла за Владимир Далаклиев в Солун

Европейска клубна титла за Владимир Далаклиев в Солун

Европейска клубна титла за Владимир Далаклиев в Солун
0

Български фурор на 7-ото Европейското клубно първенство по таекуондо в Солун. Злато и бронз за родните представители, след като  Владимир Далаклиев и Митко Джорджев се пребориха между над 30 опонента в категория 68 кг., за да стигнат до битките за разпределение на медали.

След поредица от победи,  двамата стигнаха до полуфиналите, където бе и руската олимпийска надежда в категорията Константин Минин. Първи срещу руснака в полуфинал се изправи Митко Джорджев, като само една точка разлика в полза на Минин, реши изхода на двубоя. Така Джорджев спечели бронза. На финала се изправиха Далаклиев и Константин Минин. Битката бе изключително оспорвана, но в крайна сметка нашето момче взе надмощие и с резултат 2:1 завоюва европейската клубна титла.

Другите двама национали – Калоян Бинев и Никол Чобанова, стартираха с победи, но пропуски и доза късмет ги спряха на крачка от медалите. Те останаха 5-ти в класирането. Емилия Тасева рискува при 63-килограмовите, спечели първата среща, но във втората трябваше да се изправи срещу оличпийската сребърна медалистка и отстъпи с добра игра. Така Емилия стана 9-та в класирането. На същото място се класира Мариела Илиева, която също отпадна във втора среща.