Начало Други Филм за любовта на боксьор и балерина стигна до номинация за Оскар (ВИДЕО)

Филм за любовта на боксьор и балерина стигна до номинация за Оскар (ВИДЕО)

Филм за любовта на боксьор и балерина стигна до номинация за Оскар (ВИДЕО)
0

Карикатурният филм „Боксбалет“ на руския режисьор Антон Дяков беше включена в списъка на номинираните за „Оскар-2022“. Творбата на руския автор попадна в категорията за най-добър анимационен късометражен филм.

Във филма се разказва за връзката между балерина и боксьор като две противоположности, но въпреки различията им, любовта ги обединява. Романсът им се развива на фона на различни исторически епохи. Дяков казва, че „Боксбалет“ е посвещение на родителите му, които трудно са преживяли разпадането на СССР.

„Хубаво е, че работата ми е оценена. Филмът вече има успешен фестивален живот, включен е в категорията на авторските филми, а за авторските филми всяко внимание винаги е плюс, защото тази история не е толкова достъпна за широка публика”, сподели авторът.

Дяков казва, че е бил уверен в сценария и дори се мести в Санкт Петербург, защото си поставя лично условие – да работи в голямо студио, а не дистанционно.

Все още карикатурният филм „Боксбалет“ не може да се гледа онлайн, въпреки че излезе през 2020 г. и спечели награди на анимационни фестивали.

Историята на боксьора и балерината бе показана само на фестивали. Церемонията по връчването на Оскарите ще се състои на 27 март 2022 година в Лос Анджелис.