Начало ММА Адесаня отново ще се пробва в горната категория
0

Адесаня отново ще се пробва в горната категория

Адесаня отново ще се пробва в горната категория
0

Шампионът на UFC в „средна“ категория Израел Адесаня не се е отказал от мечтата си да стане носител на втори пояс в организацията. Това сподели треньорът му Еуджин Берман в подкаста „The MMA Hour„.

Адесаня има вече един неуспешен опит да стане шампион при 93-килограмовите. През март 2021 г. той премери сили с тогавашния хегемон в дивизията Ян Блахович. След пет рунда здрава битка, решението на съдиите бе в полза на поляка, който използва физическите си предимства и отличния му контрол на земята, за да пребори новозеландеца с нигерийски корени.

Ако аз и Адесаня не бяхме „скочили“ на възможността да се бием с Блахович, то ние щяхме да съжаляваме много. Все още щяхме да се чудим, какво ли щеше да стане. Никой нямаше да спечели, ако не се бяхме изправили срещу Ян. На кого му пука за статистика без загуби? Истинския принос след този двубой е, че Израел е вече много по-добър боец“, разказва Берман.

Адесаня, който наскоро подписа нов договор с UFC, наистина записа впечатляващи представяния след загубата от Блкахович. Той преодоля мощния Паоло Коща с нокаут във втория рунд, а след това надигра и Марвин Ветори в двубой реванш между двамата. В съдийските карти шампионът няма загубен рунд и в двете срещи.

„Целите ни не изчезват просто защото сме се провалили. Колко пъти човек стига до целите си от първия път? Вярвам, че все още тази мечта е в сърцето на Адесаня и той ще търси отново титлата в горната категория. Ще вземем нужните уроци от първия опит и ще пробваме отново“, допълва дългогодишният треньор на Адесаня, Еуджин Берман.

Главният наставник на шампиона заключи, че единственото нещо, което би променил в тренировките на Адесаня е да ги структурира така, че той да се превърне в „истински състезател на 93 килограма“. Той разкрива, че преди битката с Ян не е искал боецът му да качва твърде много килограми, за да не се затруднява при връщането си в „средна“ категория.

Адесаня ще стъпи в клетката отново този уикенд. В сутринта на 13-и февруари, наделя, той ще оглави UFC 271 с двубой реванш срещу стар негов познайник – Робърт Уитакър. В първата среща между двамата Изи детронира Уитакър и нокаут във втория рунд.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".