Начало ММА Официално: Ще има реванш между Адесаня и Уитакър

Официално: Ще има реванш между Адесаня и Уитакър

Официално: Ще има реванш между Адесаня и Уитакър
0

Израел Адесаня ще защитава титлата си в средна категория срещу Робърт Уитакър. Двубоят ще бъде главен на събитието UFC 271, което ще се състои на 12 февруари в „Toyota Center“ в Хюстън, Тексас.

Припомняме, че в предходния сблъсък между двамата, състоял се на 5 октомври 2019 година, до успех с нокаут във втория рунд стигна Адесаня.

Израел Адесаня има баланс от 21 победи и само 1 загуба (от Ян Блахович, но в полутежка категория) в ММА. Цели 15 срещи африканският боец е спечелил преди финалния гонг (всичките с нокаут). 32-годишният Адесаня е част от UFC от 2018 година като за този период той успя да запише 10 успеха. През 2018 година в негови „жертви“ в октагона се превърнаха Роб Уилкинсън, Марвин Втори, Брад Тавареш и Дерек Брънсън. Следващата година той взе скалпа и на Андерсън Силва, Кевин Гастелъм и Робърт Уитакър. Миналата година Адесаня победи Йоел Ромеро и Паоло Коста, а през този смени категорията за шампионски сблъсък с тогавашния носител на пояса в полутежка категория Ян Блахович. Полякът го победи на „своя територия“ при полутежките с решение, а при последното си влизане в клетката Адесаня защити титлата си в реванш с Марвин Ветори. Сблъсъкът се проведе през юни.

Робърт Уитакър е с баланс от 23 успеха и 5 поражения в ММА. 14 срещи той е спечелил преди финалния гонг (9 с нокаут и 5 след събмишън). 30-годишният австралиец е част от UFC от 2012 година насам. За този период той е записал 14 победи и 3 поражения (от Кърт Макгий, Стивън Томпсън и Израел Адесаня). Межди 2014 и 2019 година Уитакър имаше серия от 9 поредни успеха, но тя беше спряна именно от Адесаня. От поражението насам, австралиецът записа три победи – над Дарън Тил, Джаред Каноние и Келвин Гастелъм.