Начало ММА Робърт Уитакър: Адесаня не е този Бог, за който всички го изкарват

Робърт Уитакър: Адесаня не е този Бог, за който всички го изкарват

Робърт Уитакър: Адесаня не е този Бог, за който всички го изкарват
0

Бившият шампион на UFC в средна категория – Робърт Уитакър, не е останал впечатлен от последната победа на Израел Адесаня.

Сегашният шампион, който взе колана именно от Уитакър през 2019-та, надви италианецът Марвин Ветори чрез единодушно решение на UFC 263. Очакваният за зрелище обаче не се оправдаха, тъй като нито един от двамата бойци не показа повече агресия.

Четвъртата защита на колана в средната дивизия би трябвало да е именно срещу 30-годишния Уитакър, който чака този реванш вече две години.

Снимка: БТА

От последната им среща „Боби Кокалчетата“ спечели срещите си с Дарън Тил, Джаред Каноние и Келвин Гастелъм и си заслужи правото да се пробва отново с Адесаня.

„Гледах мача му с Ветори и там ясно се видя, че той изобщо не е недосегаем“, разкри Уитакър.

„И той е човек, а лично за мен представянето му бе на средно ниво. В никакъв случай не казвам, че беше слаб, но не направи нищо повече. Нищо специално и нищо запомнящо се.

„Хората го оприличаваха на някакъв боен Гсопод, а това далеч не е така. Той е добър боец, но е далеч от определението Бог. В действителност не е толкова добър, за колкото се има в главата си“, добави новозеландецът.