Начало Бокс Перфектен Ясен Радев с медал от Европейското в Розето
0

Перфектен Ясен Радев с медал от Европейското в Розето

Перфектен Ясен Радев с медал от Европейското в Розето
0

Ясен Радев донесе трети медал за България от Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. Родният талант се изстреля към полуфиналите на турнира в категория до 52 килограма, след като изигра много хубав мач срещу представителя на домакините Патрик Капай.

Макар и само на 19 години, Ясен показа много стойностни действия на ринга и напълно заслужено се поздрави с успех с 4:1 съдийски гласа. Той се движеше отлично и с точни попадения контрираше по-високия си съперник. Обратният гард на национала ни внесе объркване в действията на Капай и той така и не съумя да се справи с по-добрата и резултатна игра на Радев.

Така Ясен си гарантира минимум бронзово отличие от Европейското в Розето. Това е пореден медал за национала ни, който е двукратен шампион на Стария континент при подрастващите. Във вторник талантът ще се изправи срещу Максим Халиникев (Украйна).

Успехът на Радев гарантира за България три отличия от шампионата в Италия. С минимум бронзови медали ще си тръгнат още Мелис Йонузова (69 кг) и Ергюнал Сабри (49 кг). Утре Мелис ще боксира с Анджела Карини (Италия), а Ергюнал ще срещне Аминтаза Бекишев (Русия).

България с първи медал от Европейското в Розето