Начало ММА Победилият Калоян Колев боец с официален дебют в UFC

Победилият Калоян Колев боец с официален дебют в UFC

Победилият Калоян Колев боец с официален дебют в UFC
0

Армен Петросян, който победи българския боец Калоян Колев на „Претендентските серии на Дейна Уайт“ в края на октомври, получи първи двубой в UFC.

Арменецът ще дебютира в най-известната ММА верига в света срещу Грегъри Родригес. Сблъсъкът между двамата ще бъде в средна категория и ще се състои на 26 февруари, на събитието UFC Fight Night 203.

Петросян има баланс от 6 победи и 1 загуба в ММА. Всичките си победи той е постигнал преди финалния гонг (6 от 6 с нокаут). 31-годишният боец стартира при професионалистите през 2018 година в руската World Combat Self-Defense Association – WCSA, надделявайки над таджикистанеца Мирзокоджаев с технически нокаут. Последва успех с технически нокаут и над Султан Гизатулин. Малко по-късно Петросян печели титлата в средна категория на друга руска организация – AMC. През този юни, той прекъсна серия от 4 поредни успеха, губейки от иранеца Хасан Йосефи с технически нокаут вов втория рунд над след победа над Александър Земляков и над българина Калоян Колев, Петросян получи договор с UFC.

Грегъри Родригес има баланс от 11 успеха и 3 поражения в ММА. Той е спечелил 9 от срещите си преди финалния гонг (5 с нокаут и 4 след събмишън). 29-годишният бразилец стартира по неособено успешен начин професионалната си кариера, губейки 2 от първите си 3 срещи в клетката. След това обаче Родригес записва серия от 6 поредни победи като част от тях са в ACB (сега ACA) и LFA, а на 15 септември 2020 година е спрян от Джордан Филипс с нокаут в първия рунд в „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Това не го отказва от мечтата му да влезе в UFC и след два поредни нокаута в LFA, подписва договор с най-известната ММА верига в света. В дебюта си в през юни, Родригес надделя над Душко Тодорович с решение, а в края на октомври нокаутира Джун Йон Парк във втория рунд на UFC Fight Night 196.