Начало ММА Калоян Колев загуби от Петросян в DWCS (ВИДЕО)

Калоян Колев загуби от Петросян в DWCS (ВИДЕО)

Калоян Колев загуби от Петросян в DWCS (ВИДЕО)
0

Българският боец Калоян Колев загуби от Армен Петросян в „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Срещата продължи 4 минути и 27 секунди като в края на първия рунд Петросян пласира мощен хай кик, последван от серия тежки удари, с което стигна до успех с нокаут.

Благой Иванов – „Багата“, който е единственият настоящ българин в UFC изгледа „на живо“ срещата, споделяйки моменти от бойната гала в социалните мрежи.

Срещата стартира с с дабъл лег тейкдаун от страна на българина. Петросян се измъкна от земята. Колев притисна своя съперник към клетката, за да спре атаките в стойка от страна на арменеца. Това спомогна за малкък период от време, след което Петросян започна да пласира успешно кикове, присъщо за муай тай боец.

В първите минути той опита няколко лоу кика, след това стана по-смел и потърси високите ритници. Именно при един от тях контактът с главата на Колев беше много силен и го разклати, а след това Петросян приключи сблъсъка.

Това беше първа загуба в професионалната кариера на Калоян Колев.

Българският боец се състезава в категория до 93 килограма. Той е европейски шампион в неолимпийските стилове по борба. Последните му две срещи преди тази с Петросян бяха през 2019-та, като и в двете записва успех с технически нокаут преди края на първия рунд. Цели 8 срещи Колев е спечелил преди финалния рунд (7 с нокаут и 1 след събмишън). Общият му баланс вече е 10 успеха и само 1 поражение.

„Чаках го този момент и мисля да не го изпускам“, сподели Колев емоциите си с Boec.BG когато разбра, че ще бъде част от „Претендентските серии на Дейна Уайт“ преди няколко месеца.

Президентът на UFC Дейна Уайт остана най-очарован именно от този сблъсък.

„Вие трябва да гледате тази битка. Уникален сблъсък и страхотна победа за Армен Петросян“, написа Уайт в профила си в Instagram.

Пълен запис на битката между Калоян Колев и Армен Петросян може да гледате тази вечер от 22:45 часа по каналите на MAX Sport.