Начало ММА Дейна Уайт: Калоян е здрав, отличен борец! (ВИДЕО)

Дейна Уайт: Калоян е здрав, отличен борец! (ВИДЕО)

Дейна Уайт: Калоян е здрав, отличен борец! (ВИДЕО)
0

Президентът на UFC – Дейна Уайт сподели мнението си за родния боец Калоян Колев на пресконференията след „Претендентските серии на Дейна Уайт“ – 8-ма седмица.

„Калоян е здрав, отличен борец! Със сигурност е класен състезател“, сподели най-важният човек в компания номер 1 в света на смесените бойни изкуства.

Припомняме, че Калоян Колев загуби от Армен Петросян в един от най-интересните и вълнуващи сблъсъци на бойната гала като самият Уайт определи за такъв двубоя между двамата европейски бойци. Успехът за арменецът дойде след нокаут в края на първия рунд.

Това беше първа загуба в професионалната кариера на Калоян Колев. До този момент той българският боец няма загуба при професионалистите. Колев се състезава в категория до 93 килограма. Той е европейски шампион в неолимпийските стилове по борба. Последните му две срещи бяха през 2019-та, като и в двете записва успех с технически нокаут преди края на първия рунд. Цели 8 срещи Колев е спечелил преди финалния рунд (7 с нокаут и 1 след събмишън). Общият му баланс вече е 10 успеха и само 1 поражение.

„Чаках го този момент и мисля да не го изпускам“, сподели Колев емоциите си с Boec.BG когато разбра, че ще бъде част от „Претендентските серии на Дейна Уайт“ преди няколко месеца.

Пълен запис на битката между Калоян Колев и Армен Петросян може да гледате тази вечер от 22:45 часа по каналите на MAX Sport.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".