Начало ММА Дейна Уайт: Калоян е здрав, отличен борец! (ВИДЕО)

Дейна Уайт: Калоян е здрав, отличен борец! (ВИДЕО)

Дейна Уайт: Калоян е здрав, отличен борец! (ВИДЕО)
0

Президентът на UFC – Дейна Уайт сподели мнението си за родния боец Калоян Колев на пресконференията след „Претендентските серии на Дейна Уайт“ – 8-ма седмица.

„Калоян е здрав, отличен борец! Със сигурност е класен състезател“, сподели най-важният човек в компания номер 1 в света на смесените бойни изкуства.

Припомняме, че Калоян Колев загуби от Армен Петросян в един от най-интересните и вълнуващи сблъсъци на бойната гала като самият Уайт определи за такъв двубоя между двамата европейски бойци. Успехът за арменецът дойде след нокаут в края на първия рунд.

Това беше първа загуба в професионалната кариера на Калоян Колев. До този момент той българският боец няма загуба при професионалистите. Колев се състезава в категория до 93 килограма. Той е европейски шампион в неолимпийските стилове по борба. Последните му две срещи бяха през 2019-та, като и в двете записва успех с технически нокаут преди края на първия рунд. Цели 8 срещи Колев е спечелил преди финалния рунд (7 с нокаут и 1 след събмишън). Общият му баланс вече е 10 успеха и само 1 поражение.

„Чаках го този момент и мисля да не го изпускам“, сподели Колев емоциите си с Boec.BG когато разбра, че ще бъде част от „Претендентските серии на Дейна Уайт“ преди няколко месеца.

Пълен запис на битката между Калоян Колев и Армен Петросян може да гледате тази вечер от 22:45 часа по каналите на MAX Sport.