Начало ММА Армен Петросян подписа с UFC (ВИДЕО)

Армен Петросян подписа с UFC (ВИДЕО)

Армен Петросян подписа с UFC (ВИДЕО)
0

Aрмен Петросян подписа договор с най-известната ММА верига в света. Причината е, че впечатли самият президент на компанията – Дейна Уайт с победата си над българина Калоян Колев. Още трима бойци станаха част от компанията – Кайо Боральо, Джони Парсънс и Пиера Родригес.

Припомняме, че арменският боец нокаутира в края на първия рунд родната звезда в смесените бойни изкуства в осмата седмица на „Претендентските серии на Дейна Уайт“.

Това беше първа загуба в професионалната кариера на Калоян Колев.

Българският боец се състезава в категория до 93 килограма. Той е европейски шампион в неолимпийските стилове по борба. Последните му две срещи преди тази с Петросян бяха през 2019-та, като и в двете записва успех с технически нокаут преди края на първия рунд. Цели 8 срещи Колев е спечелил преди финалния рунд (7 с нокаут и 1 след събмишън). Общият му баланс вече е 10 успеха и само 1 поражение.

От своя страна, Петросян повиши актива си на 6 успеха и 1 поражение в ММА. Той е спечелил всичките си срещи преди финалния гонг (6 от 6 с нокаут). Арменецът е бивш шампион на руската AMC.

Пълен запис на битката между Калоян Колев и Армен Петросян може да гледате тази вечер от 22:45 часа по каналите на MAX Sport.