Начало Бокс Дмитрий Бивол защити световната си титла след нов рецитал (ВИДЕО)

Дмитрий Бивол защити световната си титла след нов рецитал (ВИДЕО)

Дмитрий Бивол защити световната си титла след нов рецитал (ВИДЕО)
0

Световният шампион на WBA в лека тежка категория – Дмитрий Бивол, записа осма поредна успешна защита на колана си при 79-килограмовите.

30-годишният руснак победи сънародника си Умар Саламов чрез единодушно решение (119-109, 118-109 и 118-110), не оставяйки никакво съмнение за надмощието си. Това бе шеста поредна победа за Бивол по точки, като за последно шампионът спечели свой мач преди финалния гонг през 2018-та.

Двубоят в Екатеринбург премина изцяло под диктовката на Бивол, който пласира безброй леви прави в главата на съперника. Саламов разчиташе на контриращите си десни, но защитата и движението на Бивол бяха една крачка пред контраатаките на Саламов и претендентът увисваше в повечето случаи.

С течение на времето шампионът започна да изпробва по-неортодоксални неща, миксирайки различни удари от къса и средна дистанция. Дясното кроше на Бивол на няколко пъти разклати Саламов, който пробва нов подход с атаки в торса, но и там нямаше успех.

Саламов спечели уважението на публиката с издържливостта си и „желязната си брадичка“, която пое доста стабилни попадения.

След края на двубоя Бивол сподели, че неговата цел е да обедини четирите пояса в дивизията, но не назова нито Артур Бетербиев, нито Джо Смит-младши.