Начало ММА Появи се желаещ за титлата на Хорхе Масвидал
0

Появи се желаещ за титлата на Хорхе Масвидал

Появи се желаещ за титлата на Хорхе Масвидал
0

Боецът в средна категория на UFC Кевин Холанд изяви интерес да свали категорията и да предизвика Хорхе Масвидал за титлата му на „Най-лошо коп**е“.

Холанд, който е непобеден през 2020-та, ще изиграе своя пети двубой за годината през декември. Той ще се изправи срещу Джак Хермансон и ще търси осмата си победа в десет двубоя за UFC. Той се присъедини към организацията през 2018-та и към момента е считан за един от най-перспективните бойци при 84-килограмовите.

„Нормалното ми тегло е около 88 килограма. Висок съм за средна категория и влизам без проблеми в нея. При 77-килограмовите има две титли и си мисля, че едната от тях на принадлежи на правилния човек. Разбирате ли ме? Мисля, че ме разбирате. Мисля си, че след битката с Хермансон мога да покажа на всички, че аз съм най-лошото коп**е. Ще се постарая, за да взема тази титла, докато Израел в горната дивизия. Ще взема този пояс, а след това ще се върна в средна категория и ще се бия за истинска титла. Харесвам Масвидал, но…“, сподели Холанд преди Ариел Хелуани и ESPN.

Хорхе Масвидал за последно стъпи в клетката през юли. Той се изправи срещу Камару Усман в шампионски двубой със само шест дни предизвестие. „Геймбред“ се представи изключително достойно и изигра всички пет рунда срещу шампиона. Преди тази загуба той имаше три поредни победи над Дарън Тил, Бен Аскрен и Нейт Диаз.

Ако Холанд надделее над Джак Хермансон и запише пета поредна победа за 2020-та, то той ще се приближи още повече до шампионска битка в средна категория. Сблъсък за титлата между него и Израел Адесаня може да бъде забавен, ако Адесаня избере да премине в полутежка категория и да спори с Ян Блахович за титлата при 93-килограмовите.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.