Начало ММА Уитакър се надява граплинг уменията му да са достатъчни да победи Адесаня
0

Уитакър се надява граплинг уменията му да са достатъчни да победи Адесаня

Уитакър се надява граплинг уменията му да са достатъчни да победи Адесаня
0

Бившият шампион в „средна“ категория на UFC Робърт Уитакър ще разчита на своите граплинг умения в битката реванш с настоящия носител на пояса в дивизията Израел Адесаня. Двамата ще премерят сили на 12-и февруари в Хюстън. Те ще оглавят галавечерта UFC 271. Уитакър е категоричен, че този път ще подходи по различен начин в двубоя с Адесаня.

Австралиецът признава, че егото му е попречило в първата среща с Израел. На събитието UFC 243 Адесаня нокаутира Роб във втория рунд, след като двамата разменяха удари още от първата минута на двубоя. Уитакър отбеляза шест поваляния в битките си срещу Дарън Тил и Келвин Гастелъм след загубата от Адесаня и сега е уверен, че уменията му в граплинга ще му бъдат от полза.

„Много бих искал да го поставя по гръб и да го накарам да работи на земта. Не е тайна, че на земята той няма преимущество, защото не може да ползва дългите си ръце и крака да те удари. Няма да се фокусирам само върху това, защото мога да разменям удари с всеки, но ако видя възможност за събаряне, ще го направя“, заяви екс-шампионът пред mmajunkie.com.

Уитакър добави, че ще последва примера на Ян Блахович, който успя да събори Адесаня цели три пъти в битката им на събитието UFC 259. Тогава полякът защити пояса при 93-килограмовите, като спечели срещата с Адесаня с единодушно съдийско решение.

„Нямам същите умения и „инструменти“ като Ян, но той ми показа как мога да победя Адесаня. Нямам полската сила и полската му глава. Ако бях стратег, щях да записвам всичко, което Ян прави срещу Израел и да го използвам“, допълва Уитакър.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".